6 Şubat 2014 Perşembe

DEREOTLU KURABİYE




Bu tarifi bir blog sitesinden almıştım.Ama hatırlamıyorum hangi site olduğunu kendisi çörekotlu yapmıştı.Fakat evde dereotu olduğundan değerlendirmek ve tarifi denemek için dereotu koydum.Çok da lezzetli oldu.Ağzının içinde dağılan kıyır kıyır bir kurabiye.Denemenizi tavsiye ederim...


DEREOTLU KURABİYE
MALZEMELER


  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket margarin(oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta(akı içine sarısı dışına)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 demet dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı selva buğday kepeği(farklılık olsun diye koydum ama çok güzel oldu)
  • Aldığı kadar un


HAZIRLANIŞI


  1. Tüm malzemeler oda sıcaklığına getirilip yoğurma kabına eklenir ve karıştırılır.Dereotu ince ince doğranarak malzemenin içine eklenir.
  2. Buğday kepeği,un ve kabartma tozu eklenerek kulak memesi yumuşaklığında güzel bir hamur elde edilir.
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanıp tepsiye dizilir.Yumurta sarısının içine bir yemek kaşığı kadar sıvıyağ eklenerek üzerine sürülür.Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder