Hemen herkes şakşukayı yapar.Herkesin kendince yapılış tarzı vardır.Bende akşam şakşuka yaptım.
Bizim evde bu tarz basit ve lezzetli yemekler çok sevilir.Zaten akşam yorgun argın eve gelip de ağır yemekler yapmak vakit kaybı oluyor.Bu yüzden basit yemekler tercih ediyorum.Buyrun benden şakşuka tarifi :)
ŞAKŞUKA
MALZEMELER
- 3 tane orta boy kabak
- 3 tane orta boy patlıcan
- 3 tane orta boy patates
- kızartmak için sıvıyağ
SOSU İÇİN
- 3 tane orta boy domates
- 1 tane orta boy yeşil biber
- 1 tane orta boy kurusoğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
- Patlıcan,kabak ve patatesler soyulup yıkanır.Hepsi ayrı ayrı küp şeklinde doğranır.
- Doğranan malzemelerden sırasıyla patlıcan kabak ve patates kızartılır.Öncelik olarak patlıcan kızartıyoruz.Kızarttığımız sebzelerimizi borcam tepsiye koyup sosunu yapmaya başlıyoruz.
- Kuru soğan ve domateslerin kabukları soyulur.Yeşilbiber ve kuru soğan ve sarımsak yemeklik doğranır ve tavaya alınır.
- Soğan ve yeşil biberler sotelenirken domatesler doğranır.Sotelenen kuru soğanların üzerine eklenir.Tuz,karabiber ve kırmızıbiber ekleyip iyice pişirilir.
- Pişen domates sosumuzu alıp kızarttığımız sebzelerin üzerine kaşık yardımıyla güzelce döküyoruz.Önceden ısıttığmız fırında özleşene kadar pişirip sıcak olarak servis ediyoruz.
NOT:Kızartma yaparken öncelik olarak patlıcan kabak gibi sebzelerle başlayın.Çünkü bu sebzeler yağı kirletir.Patates ise temizler.Böylelikle yağı 1-2 sefer daha kullanabiliriz.2 defadan fazla kullanılan yağda kansrojen madde içerir.Kirli olan yağı direk lavaboya dökmemeliyiz.Çöp poşetine ağzı kapalı bir şekilde atmalıyız.Direk lavaboya dökülen yağ çevre kirliliğine sebep olur.
Bu notlada kısa bir pratik bilgi vermiş oldum galiba :)
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :)
şakşua nasıl olsa her turlu yenı elıne sağlık
YanıtlaSilMerhaba Hacer hanım,blogunuz hayırlı olsun.Güzel paylaşımlarda bulunmak dileğiyle.
YanıtlaSilSevgiler
teşekkür ederim bahar hanım sevgiler
YanıtlaSil