5 Şubat 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI KAPUSKA




Aslında bu yemeği kıymalı yaparlar.Orjinali kıymalı kapuskadır yani.Ama yemeğin içinde et sevmediğim için zeytinyağlısını yaptım.Çok da lezzetli oldu.Sizde benim gibi çok et sevmeyenlerdenseniz bu yemek tam size göre...


ZEYTİNYAĞLI KAPUSKA

MALZEMELER

  • Yarım lahana
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 tane yeşilbiber
  • 2 tane orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz,kırmızıbiber
  • 2-2,5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI


  1. Lahanalar temizlenip yıkandıktan sonra yarıya kesilip ince ince doğranır.Lahananın en küçük boyutunu alsanız bile yetiyor.
  2. Diğer taraftan soğan ve yeşilbiber doğranır.Zeytinyağında güzelce sotelenir.Doğranmış olan domatesleri ve salça ilave edilir.Tuzu ve baharatları eklenir.
  3. İyice sotelenen domatesli sosun üzerine doğranmış olan lahanalar eklenir.2 su bardağı su konur.Pişmeye bırakılır.Eğer suyunu çekmişse tekrar su ilave edebilirsiniz.Ama sıcak su olması şart.
  4. Pişen kapuskamız servis tabağına koyularak yanına yoğurt veya ayran eşliğinde servis edilir.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder