6 Eylül 2013 Cuma

PEYNİRLİ BÖREK


Güzel  bir haftasonundan herkese günaydın
Cumartesi günü işe gelmek çok eziyet gerçekten ama mecbur geliyoruz.Akşam yemekten sonra canım sıkıldı ve kalktım börek yaptım.Mutfağa girip radyomu açıp lezzetli tatlar çıkarmak hoşuma gidiyor.Bir nevi motivasyon gibi,mutfak benim için gerçekten çok önemli.
Peynirli böreğin yemesini de yapmasını da çok seviyorum.Gerçekten çok lezzetli ve doyurucu bir börek.Her yemeğin yanına aperatif ve çay saatlerinde keklerin yanına güzel olarak çok yakışıyor.
Hemen tarifini vereyim de bu güzel lezzetten mahrum kalmadan yapmaya başlayın.
Mutlu ve huzurlu kalın.....
 
 
 
 
 
 
PEYNİRLİ BÖREK
 
 
MALZEMELER
  • 6 tane yufka
  • 600 gr beyaz peynir
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 demet maydonoz
 
HAZIRLANIŞI
  1. Önce yufkamızın bir tanesini yağlanmış olan fırın tepsimize yayıyoruz.Üzerine hazırlamış olduğumuz sosumuzdan bir kepçe gezdiriyoruz.
  2. Sos için süt su ve yağ karışımı elde ediyoruz.Resimde gördüğünüz gibi.
  3. İkinci  ve üçüncü yufkayı da tepsiye aynı yöntemle yayıyoruz.Üçüncü yufkadan sonra peynirli maydonozlu harcımızı döküyoruz.
  4. Tekrar aynı şekilde yufkalarımızı sırayla peynirli maydonozlu harcın üzerine yaymaya başlıyoruz.
  5. En son olarak sütlü sosumuzun içine bir yumurtayı kırıp böreğimizin en üstüne döküyoruz.Resimde gördüğünüz gibi çörekotu ile böreğimizi güzelleştirip önceden ısınmış fırınımızda nar gibi kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Sıcak veya soğuk olarak servis yapıyoruz.Valla bu börek her türlü yenir :)
                                    AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :)




2 yorum:

  1. bende peynirli böreği çok severim ama çocuklar kıymalı seviyor diye genelde kıymalı pişiriyorum. Böreğin harika görünüyor.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim sizinde elinize sağlık

    YanıtlaSil