23 Ocak 2014 Perşembe

PATATESLİ KEK

Üniversite yıllarından beri yaptığım adeta spesiyallerden olmuş bir lezzet.Çoğu kişi bu lezzetin tarifini istese de benim yaptığım gibi olmamış.Her seferinde benim yaptığımı beğenmişlerdir.Bugün sizlere bu çok sevdiğim tarifi paylaşacağım.

PATATESLİ KEK


MALZEMELER


  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
  1. Patatesler soyulup küp küp doğranır.Soğan ve maydanoz ince ince doğranır.Diğer taraftan yumurta,yoğurt,sıvı yağ iyice çırpılır.
  2. Çırpılan harcın içine doğranan malzemeler ilave edilir.Tuzu ve baharatları eklenir.Karıştırılır.
  3. Yağlanmış borcama karıştırılan patatesli harç ilave edilir.Önceden ısıtılmış fırında 170 derece pişirilir.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder