24 Ocak 2014 Cuma

ZEYTİNYAĞLI YUMURTALI ISPANAK


Lezzetli,besleyici,bol vitamin ve demir deposu olan ıspanağın ben yumurtalı ve zeytinyağlısını yaptım.Gerçi ıspanağın her çeşidini çok severim.Kış aylarının en çok sevdiğim sebzesidir ıspanak.Böreği,pilavı,buğulaması,kavurması her çeşidi yapılır.Herkesin bu sebzeyi yemesi gerek.Neyse hadi geçelim tarifimize :)

ZEYTİNYAĞLI YUMURTALI ISPANAK
MALZEMELER

  • 500 gr ıspanak
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 tane yumurta1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz,karabiber,kırmızıbiber
  • 1 yemek kaşığı salça 

HAZIRLANIŞI
  1. Ispanaklar iyice yıkanarak ayıklanır.Temizlenmiş olan ıspanaklar güzelce doğranır.
  2. Zeytinyağı tavaya konur ve sotelik doğranan soğanlar ilave edilir.Sotelenen soğanların içine salça ve baharatlar eklenir.Salça ve soğan karışınca üzerine çırpılmış yumurta ilave edilerek kavrulur.
  3. Kavrulan soğan ve yumurtaların üzerine yıkanmış olan ıspanaklar ilave edilerek pişirilir.İsterseniz bir su bardağı kadar su ilave edebilirsiniz.Ama kendi suyunda pişmesi daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder