29 Ağustos 2013 Perşembe

PATLICAN SÖĞÜRME VE CACIK


Bu  akşam ki yemeğimiz  Gaziantep yöresine ait olan patlıcan söğürme.
Gaziantep'te bu yemek hemen her evde yapılır. Hele yaz gelipte patlıcan mevsimi olunca patlıcanın her türlü yemeği yapılır. Zaten çalışan bayanların kurtarıcı yemeği olarak düşünüyorum.
Neyse çok konuştum galiba en iyisi tarife geçmek :)

PATLICAN SÖĞÜRME

MALZEMELER
  • Yarım kilo patlıcan
  • 1tane orta boy yeşil biber
  • 1tane orta boy kuru soğan
  • 3 tane orta boy domates
  • 1çay bardağı zeytinyağı
 
HAZIRLANIŞI
  1. Patlıcanlar fırında kabukları soyulmadan bir kaç yerinden delerek pişirin.
  2. Bu arada kuru soğanı ve yeşil biberi doğrayın. 
  3. Tavaya zeytinyağı ilave edin.Kuru soğan ve yeşil biberleri ekleyip soteleyin.
  4. Pişen patlıcanların kabuklarını soyup doğrayın.
  5. Sotelenen Soğanların üzerine doğranmış domatesleri ilave edin. 
  6. Yeterli miktarda tuz ve  kırmızıbiber ilave edin.
  7. Soyulmuş olan patlıcanları Sotelenen domateslerin üzerine ekleyin. 5-10 dk pişirip sıcak olarak servis yapın.
                                   


CACIK
 
MALZEMELER
  • Yarım kilo salatalık
  • Yarım kilo yoğurt
  • Bir tutam nane
  • Bir iki tane sarımsak(isteğe bağlı ben sevmediğim için kullanmıyorum.)
HAZIRLANIŞI

  1. Salatalıklar yıkanıp kabukları soyulduktan sonra salatalıkları ister rendeleyerek ister doğrayarak karıştırma kabına konur.
  2. Doğradığımız veya rendelediğimiz salatalıkların üzerine çırpılmış olan yoğurdumuzu ekleyelim.Göz kararı biraz su koyduktan sonra karıştırıp özleştirelim.,
  3. İsteğe göre içerisine ezilmiş olan sarımsakları ekleyip karıştıralım.Tuzunu ve nanesini ekleyip servise hazır hale getirelim.
                          
          AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder