Pazar kahvaltılarında ve çay saatlerinin yanında hafif,doyurucu bir salata...
YEŞİL ZEYTİN SALATASI
MALZEMELER
- 500 gr yeşil zeytin
- 1 demet maydanoz
- 2-3 dal yeşil soğan
- 1 çay bardağı ceviz
sosu için:
- Nar pekmezi
- Zeytinyağı
- Tuz,kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI
- Yeşil zeytinler doğranır.Maydanoz ve yeşil soğanlar da piyazlık şeklinde doğranır.Cevizler çok ufak olmayacak şekilde rondoda çekilir.
- Tüm malzemeler karıştırılarak zeytinyağı,nar pekmezi ve tuzu atılır.İyice harmanlayarak servis tabağına alınır.
NOT:Gaziantep yöresinde eylül ekim gibi yeşil zeytinler alınır.Çekirdekleri çıkarılarak tatlandırma işleminden sonra kışın kahvaltıda,çayın yanında,böreği şeklinde tüketilir.Her ev genellikle 5-10 kg yapar.Tüm kış tüketmek için.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder