30 Ocak 2014 Perşembe

YEŞİL ZEYTİN SALATASI




Pazar kahvaltılarında ve çay saatlerinin yanında hafif,doyurucu bir salata...


YEŞİL ZEYTİN SALATASI

MALZEMELER


  • 500 gr yeşil zeytin
  • 1 demet maydanoz
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • 1 çay bardağı ceviz
sosu için:

  • Nar pekmezi
  • Zeytinyağı
  • Tuz,kırmızıbiber


HAZIRLANIŞI


  1. Yeşil zeytinler doğranır.Maydanoz ve yeşil soğanlar da piyazlık şeklinde doğranır.Cevizler çok ufak olmayacak şekilde rondoda çekilir.
  2. Tüm malzemeler karıştırılarak zeytinyağı,nar pekmezi ve tuzu atılır.İyice harmanlayarak servis tabağına alınır.

NOT:Gaziantep yöresinde eylül ekim gibi yeşil zeytinler alınır.Çekirdekleri çıkarılarak tatlandırma işleminden sonra kışın kahvaltıda,çayın yanında,böreği şeklinde tüketilir.Her ev genellikle 5-10 kg yapar.Tüm kış tüketmek için.



AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder