Gaziantep'te bu yemek hemen her evde yapılır. Hele yaz gelipte patlıcan mevsimi olunca patlıcanın her türlü yemeği yapılır. Zaten çalışan bayanların kurtarıcı yemeği olarak düşünüyorum.

PATLICAN SÖĞÜRME
MALZEMELER
- Yarım kilo patlıcan
- 1tane orta boy yeşil biber
- 1tane orta boy kuru soğan
- 3 tane orta boy domates
- 1çay bardağı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
- Patlıcanlar fırında kabukları soyulmadan bir kaç yerinden delerek pişirin.
- Bu arada kuru soğanı ve yeşil biberi doğrayın.
- Tavaya zeytinyağı ilave edin.Kuru soğan ve yeşil biberleri ekleyip soteleyin.
- Pişen patlıcanların kabuklarını soyup doğrayın.
- Sotelenen Soğanların üzerine doğranmış domatesleri ilave edin.
- Yeterli miktarda tuz ve kırmızıbiber ilave edin.
- Soyulmuş olan patlıcanları Sotelenen domateslerin üzerine ekleyin. 5-10 dk pişirip sıcak olarak servis yapın.
CACIK
MALZEMELER- Yarım kilo salatalık
- Yarım kilo yoğurt
- Bir tutam nane
- Bir iki tane sarımsak(isteğe bağlı ben sevmediğim için kullanmıyorum.)
- Salatalıklar yıkanıp kabukları soyulduktan sonra salatalıkları ister rendeleyerek ister doğrayarak karıştırma kabına konur.
- Doğradığımız veya rendelediğimiz salatalıkların üzerine çırpılmış olan yoğurdumuzu ekleyelim.Göz kararı biraz su koyduktan sonra karıştırıp özleştirelim.,
- İsteğe göre içerisine ezilmiş olan sarımsakları ekleyip karıştıralım.Tuzunu ve nanesini ekleyip servise hazır hale getirelim.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder